Løyper

Løypene er nå godkjent av vegmyndighetene og politiet.

TEMPO

Vi  kjører en klassisk tempoløype på rv 115 med start Løken kirke og vendemål straks før innkjøring til Bjørkelangen. Distansen blir da ca 22 km i en relativt rask og fartsfyllt løype, men med noe «kuler i midtpartiet.

 

 

 

En  tempoløype uten farlige partier, og en god løype for tempospesialister.

Forskjellen mellom løypas laveste og høyeste punkt er ca 25 m

Distanse for alle klasser ca 22 km

FELLESSTART

Samlingsplass og sekretariat blir Høland Idrettsplass. Start og målgang   i Løken sentrum.

LØYPA. Vi starter i Løken sentrum og til venstre ut på RV 115. Denne følger vi 3,1 km til Fosser hvor vi tar til høyre og kjører 2,5 km over til RV 125 ved Fallet. Her til høyre og 12,5 km sørover til avkjøring mot Hemnes. Følger vei 125  i 5,8 km før vi tar vei 115 i 2,4 km. Tar så til venstre mot Mo ( Momoen) 9,7km og hefra til høyre på vei 169 tilbake til Løken. Hele runden blir da ca 38 km. Småkupert og uten «». monsterbakker» Spurten blir flat ca 150m i Løken sentrum etter en relativt kort og ikke for bratt motbakke.

Ikke bli skremt av høydeprofilen.  Den blir alltid merkelig pga skalaforskjeller mellom lengde og høyde. Det er 390 høydemetere totalt per runde, og forskjellen mellom laveste og høyeste punkt i løypa er ca 100 m.

Løypa må derfor karakteriseres som «lett» og  ei typisk fartsløype, men alle løyper er harde nok om det «blir kjørt skikkelig sykkel».

Trafikkreglene skal følges unntatt for siste 500m før målgang. Her er veien sperret og hele veibredden kan benyttes.

https://www.strava.com/segments/17650421