Dette er Torshov Sykkelklubb

Gullvinnere i lagtempo 2009 og 2010: Anny Hauglid (f.v.), Ivar Westby (lagleder), Gunn Hilleren og Camilla Hott.

Torshov Sykkelklubb ble stiftet 11. november 2008 etter initiativ fra Ivar Westby, som har vært klubbens leder i alle år helt fra starten av.

Medlemmene fra starten av var stort sett ryttere som hadde vært sammen i Nesodden Sykkelklubb, men som nå ønsket en klubb med hovedvekt på veteransykling.

Navnet «Torshov Sykkelklubb» kom opp som et resultat av kontakt med Terje Laurenz i Torshov Sport. Han tilbød seg å sponse oss med drakter mot at vi valgte dette navnet, samt at vi måtte opprette et eget elitelag for kvinner , «Team Torshov». Dette kvinnelaget besto av Gunn Hilleren, Camilla Hott, Anny Hauglid, Thrude Nakholmen, Emma Skjerstad og Marie Voreland og hadde meget stor suksess.

I 2009 Gunn ble Norgesmester på tempo kvinner elite og Anny, Camilla og Gunn tok gull i lagtempo. Gunn gjentok NM-gullet på tempo i 2010. Da var dessuten også alle de andre 5 inne blant de 10 beste. Dessuten vant vi dobbelt i lagtempo. Team Torshov ble lagt ned i 2011.

Tre glade norgesmestere i 2015. Fra venstre: Bente Westby, Tor-Arne Simonsen og Fredrik Lamo.

Torshov Sykkelklubb må kunne sies å ha vært den mest markerte klubben i Norge for Mastersyklister (veteraner). Vi vant «Veterancupen» for klubblag i 2009 og våre ryttere som Anny Hauglid, Tor-Arne Simonsen, Gunnar Iverslien, Fredrik Lamo , Bente Westby, Hallgjerd Simonsen og Ivar Westby har tatt en rekke gullmedaljer både i Nordisk for Masters, MasterNM og Mastercupen.

Klubben har per 01.09.2017 21 betalende medlemmer. Medlemskontingenten er kr. 400 for aktive og kr. 200 for støttemedlemmer

Torshov SK har også vært aktive når det gjelder å arrangere sykkelritt. Vårt temporitt «Tempo Gigante» vil ha 10-års jubileum i 2018 og mpå sies å være det mest prestisjefylte temporittet etter NM.

I 2016 arrangerte klubben et meget vellykket Master NM på Nesodden.

TREK/ Foss sykler og Torshov Sport har vært vår sponsorer